Steeds meer waterschappen zien dat zij een belangrijke rol kunnen spelen in het herstellen van de biodiversiteit. Hoewel het beheer van de watergangen en keringen dagelijkse kost is voor waterschappen, liggen er nog veel kansen om aan biodiversiteit bij te dragen. Het Waterschap Zuiderzeeland stelt daarom een biodiversiteitsagenda op, en heeft Bureau7TIEN gevraagd te ondersteunen in de onderbouwing daarvan.
Gebiedsgerichte aanpak horeca-afval in de binnenstad van Amersfoort
Veel gemeenten hebben het voor inwoners al mogelijk gemaakt om afval te scheiden. Vaak met behulp van ondergrondse containers of met kliko’s in verschillende kleuren. Voor bedrijfsafval is dit een ander verhaal. Afval scheiden kost vaak geld. De hoogste tijd dus om uit te zoeken wat er mogelijk is om het horeca-afval meer gescheiden in te zamelen.
Hoe maak je een festival circulair?
Geen evenementen dit jaar. Dat wil echter niet zeggen dat er niet wordt gewerkt aan het verduurzamen van evenementen. Althans, niet als het aan evenementenorganisator Chasing the Hihat ligt. Zij hebben ons gevraagd om samen aan de slag te gaan met het verduurzamen van Oranjebloesem, één van de evenementen in hun portfolio.
Hoe zit het?
In deze blogreeks worden begrippen uit de wereld van beleidsadvies en duurzaamheid op een eenvoudige wijze uitgelegd.
De zeventien van Bureau 7TIEN
Wij danken er onze naam aan, de zeventien Sustainable Development Goals, afgekort de SDG’s van de Verenigde Naties. Ze komen je ongetwijfeld bekend voor. In dit blog leggen we uit wat de SDG’s zijn.
Adaptief klimaatbeleid
Klimaatproblematiek is complex en met veel onzekerheid omgeven. Het voeren van eenduidig beleid is dan ook lastig. Eén van de vele risico’s is bijvoorbeeld dat instrumenten die nu worden ingezet over een jaar tot ongewenste effecten leiden. Bij Bureau 7TIEN zetten we twee methoden in die helpen de complexiteit te reduceren en om te gaan met onzekerheid.
Circulaire Economie in een notendop
Je hebt er ongetwijfeld over gehoord, Nederland moet in 2050 een volledig circulaire economie hebben. Maar wat is een circulaire economie eigenlijk? In dit blog kom je meer te weten over dit onderwerp.
De R-ladder
De R-ladder geeft handvaten aan het begrip waardebehoud in de circulaire economie. Naast de drie R’s zijn er nog 9 strategieën voor waardebehoud. Meer uitleg vind je hier.
Veranderlogica voor Klimaatbeleid
Hoe zorg ik met mijn beleid voor de gewenste verandering? Dit is een lastige vraag omdat er vaak meerdere factoren zijn die de praktijk beënvloeden. Met het beleid kun je die niet allemaal controleren. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je doordacht en beargumenteerd beleid formuleert? Bureau 7TIEN heeft hiervoor een oplossing: de veranderlogica.