Bureau 7TIEN start partnerschap met StadsWormerij

Wij helpen ambities op het gebied van duurzaamheid te verwezenlijken. Een mooie belofte maar kan dit ook zonder aan concrete innovatieve oplossingen bij te dragen? Nee is ons antwoord. Toen de StadsWormerij ons vroeg om samen op te trekken, twijfelden we dan ook geen moment.

De StadsWormerij maakt van organisch (keuken) afval een waardevolle grondstof, namelijk vermicompost. We weten allemaal dat je organisch afval kunt composteren en dat je die compost vervolgens kunt gebruiken in je tuin. Maar wat je vast nog niet wist, is dat je die compost eerst nog kunt opwaarderen met behulp van wormen. De bodemverbeteraar die daar vervolgens uit ontstaat heet vermicompost. Deze vermicompost kan als deel van de oplossing van het mestoverschot en de stikstofcrisis worden gezien. Daarmee is de StadsWormerij volgens ons een cruciale schakel in een lokaal, circulair voedselsysteem.

De StadsWormerij wil graag groeien maar loopt daarbij tegen een aantal uitdagingen aan. Ze hebben ons gevraagd hen te helpen. Dit hebben we gedaan door voor het komende jaar een partnerschap aan te gaan. We adviseren bijvoorbeeld over de businesscase, investeringsbeslissingen en marketingkansen. Zo adviseren wij niet alleen over duurzaamheidsbeleid maar bouwen we ook concreet mee aan een duurzame samenleving.

Jesse de Graaff

Adviseur

Specialist Circulaire Economie

jesse@bureau7tien.nl
in/jessedegraaff/
+31 (0) 629590188