Evaluatie groenprogramma Duin- en Bollenstreek

Gemeenten in de Duin- en Bollenstreek werken samen in een gebiedsprogramma groen om het groen in de regio te ontwikkelen en zo beleving en biodiversiteit te vergroten. Om te kijken hoe het gebiedsprogramma de komende jaren vorm moet krijgen heeft de Duin- en Bollenstreek behoefte aan een evaluatie. Bureau 7TIEN is gevraagd om deze evaluatie uit te voeren. Bij het uitvoeren van deze evaluatie bundelt Bureau 7TIEN haar krachten met Bureau BUITEN

Sinds 2010 hebben de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek gezamenlijk een gebiedsprogramma groen. Het hoofddoel van dit gezamenlijke gebiedsprogramma groen was om in aanmerking te komen voor financiering vanuit het Regionaal Investeringsfonds. Het meest recente gebiedsprogramma, genaamd “B(l)oeiende Bollenstreek”, werd in 2016 opgesteld. Met dit programma willen de gemeenten in Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen de Duin- en Bollenstreek nog meer op de kaart zetten als een streek die bloeit en aantrekkelijk is door de vele parels in een veelzijdig gebied. Samen met organisaties en ondernemers hebben ze hun gezamenlijke ambitie geformuleerd.

Het gebiedsprogramma van de Duin- en Bollenstreek loopt in 2024 af. De evaluatie heeft tot doel om terug te blikken en lessen te formuleren voor een mogelijk nieuw gebiedsprogramma. Dit doen we door gesprekken te voeren met betrokkenen en een enquete uit te zetten onder de deelnemers aan de landschapstafel. Begin 2024 worden de resultaten verwacht.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op met Freek Kuipéri

Freek Kuipéri

Adviseur
freek@bureau7tien.nl
/in/freekkuiperi/
+31 (0) 653951137