Regie met integraal klimaatbeleid

Het wordt vaak gezegd: de overheid moet regie pakken om klimaatverandering tegen te gaan. Maar wat betekent dit voor een gemeente? Hoe krijg je grip en zorg je voor duidelijkheid? Hoe kom je tot een integrale aanpak zonder dat het overzicht verloren gaat? Als sociale onderneming adviseert Bureau 7TIEN overheden in iedere fase van de beleidscyclus om ambities op het gebied van klimaatbeleid te behalen.

Een goed doordacht klimaatbeleid is nodig om ambities te vertalen in concrete maatregelen. De samenstelling van het klimaatbeleid volgt dus uit de precieze doelstelling. Bijvoorbeeld: de onderwerpen waar het beleid zich op richt zijn anders wanneer de ambitie is om de CO2-uitstoot te reduceren dan wanneer de doelstelling is om 100% circulair te worden. Bureau 7TIEN houdt hier rekening mee door de focus van het klimaatbeleid te bepalen op basis van de ambitie.

Van visievorming tot projectmanagement en van het uitwerken tot het evalueren van duurzaamheidsagenda’s. Bureau 7TIEN is gespecialiseerd in het ondersteunen van gemeenten om regie te pakken op het behalen van de ambities met integraal klimaatbeleid. Bureau 7TIEN kan u hier op verschillende manieren mee helpen:

  • Door het uitvoeren van specifieke opdrachten. We adviseren over vraagstukken die betrekking hebben op klimaatopgaven. Het gaat dan bijvoorbeeld om het evalueren van beleid, het uitvoeren van een impactanalyse of het inhuren van een projectleider voor de implementatie van een duurzaamheidsplan. Kijk op onze dienstenpagina voor alle mogelijkheden.
  • Met het klimaatbeleidsabonnement. Deze innovatieve inkoopvorm stelt gemeente in staat om laagdrempelig voor meerdere jaren ondersteuning vast te leggen. Daardoor ontstaat continuëteit en wordt kennis langdurig geborgd. In dit geval nemen wij de zorgen uit handen door op basis van onze ervaring proactief vervolgstappen te nemen. De gemeente komt daardoor nooit meer voor verrassingen te staan en is de ontwikkeling een stap voor. Dit is het uitgelezen middel om adaptief beleid te verankeren.

Meer weten over de methoden die we inzetten? Lees dan onze blog over de veranderlogica en onze blog over adaptief klimaatbeleid.

Zit u met een vraagstuk op het gebied van klimaatbeleid? Neem dan contact op met Freek Kuipéri, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Freek Kuipéri

Adviseur

Specialist klimaat- en energie

freek@bureau7tien.nl
in/freekkuiperi/
+31 (0) 613354453

Ervaring