‘In aanvraag’-status voor Bureau 7TIEN bij Code Sociale Ondernemingen 

Bij een sociale onderneming staat maatschappelijke impact boven winstgedrevenheid. Voor ons is dit vanzelfsprekend. Mede daarom hebben we toetsing aangevraagd bij de Code Sociale Ondernemingen. De ‘in aanvraag’-status geeft aan dat we worden beoordeeld op basis van de vijf principes die de Code hanteert voor sociale ondernemingen. Deze status is de eerste stap naar inschrijving in het register Code Sociale Ondernemingen.

Het register Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op dé grondslag van sociaal ondernemen, namelijk impact first. Is een onderneming opgenomen in het register, dan kan iedereen zien dat het gaat om een sociale onderneming. De Code is ‘principle-based’. Dit betekent dat de invulling verschilt per bedrijf en de principes kunnen meegroeien met het bedrijf. Het zijn geen vinkjes die je moet behalen, maar onderdelen waarin je blijft groeien en ontwikkelen. De vijf principes waarop we worden getoetst, zijn:

Principe 1: Missie
Principe 2: Stakeholders
Principe 3: Financiën
Principe 4: Implementatie
Principe 5: Transparantie

De afgelopen maanden hebben wij de documenten voorbereid die nodig zijn voor de inschrijving bij een register. Van missie tot stakeholders, van financieel tot transparantie: onze voorbereidings- en brainstormsessies zorgden voor waardevolle discussie, nieuwe ideeën, actiepunten en puntjes op de i. De documenten laten zien hoe onze maatschappelijke missie voorop staat. Een audit-commissie zal de komende maanden deze documenten reviewen en beoordelen.

Wil je meer weten over hoe wij onze maatschappelijke missie doorvoeren? Kijk eens naar onze nieuwe pagina over Maatschappelijk Ondernemen, onze Theory of Change of Stakeholderbeleid. De statuten en jaarcijfers staan nu ook online. We hopen anderen aan te moedigen hetzelfde pad te bewandelen. Wij vinden namelijk dat deze vorm van ondernemen veel gangbaarder mag worden.

Zie je een samenwerking voor je op het gebied van sociaal ondernemen, of wil je meer weten over ons toelatingsproces? Neem contact op met Michelle!

Michelle van Koert

Adviseur
jesse@bureau7tien.nl
in/michelle-van-koert/